Direct antwoord?

0252-341349

Op chassisnummer verzekeren

Heeft u een motorvoertuig zonder Nederlands kenteken dan kunt u bij ons terecht voor een tijdelijke verzekering.

 

De verzekering op chassisnummer biedt een WA-dekking van 15 dagen. Tijdens deze periode kunt u goed verzekerd de weg op om een kenteken te regelen bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer of om de auto te exporteren.
Na 15 dagen stopt de verzekering automatisch.

 

De verzekering is speciaal bedoeld voor uitvoerkentekens, transitokentekens, export- en importauto’s.  Er is geen dekking voor schade aan de auto zelf.

 

De premies voor een personenauto’s < 3500 kg. bedraagt € 110,00

(andere voertuigen zijn op aanvraag)

 

Voor het afsluiten van de verzekering hebben wij de volgende gegevens nodig:

  • Eventueel nederlands kenteken of het uitvoerkenteken
  • Chassisnummer van de auto
  • Merk en type van de auto
  • Ingangsdatum
  • Uw gegevens (naam, adres, geboortedatum) en een kopie van uw legitimatiebewijs.

 

Het verzekeringsbewijs van de tijdelijke verzekering geven wij af nadat de betaling door ons is ontvangen. U kunt de premie overmaken naar bankrekeningnummer NL16 INGB 0007 3023 77  t.n.v. Assurantiekantoor Pruim.

 

Verzekeringsbewijs ( Groene kaart)

U krijgt van ons per post het verzekeringsbewijs ( groene kaart) toegezonden. Het is mogelijk dat wij het verzekeringsbewijs e-mail naar u toezenden zodat u het zelf kan uitprinten. Het is niet verplicht om het verzekeringsbewijs op groen papier te printen alleen het is mogelijk dat men in het buitenland hier moeilijk om gaat doen. Daarom adviseren wij u altijd te wachten tot dat u het originele verzekeringsbewijs in u bezit heeft.

Nadat de auto een Nederlands kenteken heeft kunt u de auto bij ons definitief verzekeren.

 

Ons verzekeringsbewijs is geldig in Europa. De ervaring leert echter dat de beambte in Duitsland dit bewijs niet wil accepteren omdat deze niet is voorzien van een EVB nummer. De beambte zal u verplichten ter plekke een verzekering af te sluiten om het exportkenteken te ontvangen.

De groene kaart die door ons namens de verzekeringsmaatschappij wordt afgegeven is wettelijk gezien een internationaal verzekeringsbewijs, en dient dan ook door de buitenlandse autoriteiten als zodanig te worden geaccepteerd. In Duitsland wordt dit echter niet gedaan.

 

Heeft u vragen neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Heeft u vragen, neem dan vrijblijvend contact met ons op

U kunt bij ons terecht voor alle particuliere en zakelijke verzekeringen. Heeft u een vraag over een verzekering die niet op onze website staat vermeld neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op.